• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Mrkvová omáčka (VEGAN)

Rubriky receptů: BramboryČeská kuchyněHlavní chodySójaVeganskéZelenina


Mrkev, sójové nudličky, omáčka… Zaručený výsledek!

Ingredience:

2-3 porce:

  • 300 g mrkve
  • 2 hrsti sójových nudliček
  • 1 stroužek česneku
  • 2 plátky křenu (volitelné)
  • 6 ks nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 6 ks celého pepře
  • Zeleninový vývar/bujón
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 2 polévkové lžíce hrašky na zahušťování
  • Ocet (dle chuti)
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory

Postup přípravy:

Mrkev očistěte a nakrájejte na plátky.

Vložte do hrnce.

Přidejte sójové nudličky, celý česnek, křen a koření.

Zalijte zeleninovým vývarem/bujónem tak, aby byl obsah hrnce ponořený.

Vařte pod poklicí 20-30 minut.

Připravte si světlou jíšku.

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte hrašku a cca 1 minutu promíchávejte.

Z omáčky odstraňte křen, česnek a koření.

Přidejte jíšku.

Vařte dalších 10 minut.

Ochuťte octem.

Dochuťte solí a pepřem.

Podávejte s bramborami vařenými ve slupce.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
0

Další recepty

27. 10. 2019

Jasmínové rizoto s chřestem (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Rizoto á la Paella (VEGAN)


Přečíst více
28. 10. 2019

Nekuřecí řízek s bramborovou kaší (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

ROBI plátky s houbami, kapary a smetanou (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram