Rubriky receptů: BramboryČeská kuchyněHlavní chodyTofuVeganské
Kdo by si je s chutí nedal!
2-3 porce:
Těsto:
Ozdoba:
Brambory uvařte, oloupejte, nechte vychladnout a nastrouhejte na jemno.
Přidejte vejce, škrob a mouku.
Vypracujte těsto.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
Dejte vařit kousek těsta, abyste zjistili, zda drží pohromadě. Přidejte mouku/škrob, pokud je potřeba.
Halušky tvarujte za použití síta na halušky a vařte cca 5 minut (než vyplavou na povrch).
Uvařené halušky propláchněte vodou.
Tofu a cibuli nakrájejte na kostičky a na rostlinném oleji osmažte do zlatova.
Směsí ozdobte halušky, opepřete a můžete podávat.
Dle chuti můžete přidat vegan zakysanou smetanu či bryndzu.
Dobrou chuť!