• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Halušky (VEGAN)

Rubriky receptů: BramboryČeská kuchyněHlavní chodyTofuVeganské


Kdo by si je s chutí nedal!

Ingredience:

2-3 porce:

Těsto:

  • 400 g uvařených oloupaných brambor
  • 2 veganská vejce
  • 3 lžíce škrobu (marantového či jiného)
  • 120 g polohrubé mouky (špaldové)

Ozdoba:

  • Uzené tofu
  • 1 cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Rostlinný olej

Postup přípravy:

Brambory uvařte, oloupejte, nechte vychladnout a nastrouhejte na jemno.

Přidejte vejce, škrob a mouku.

Vypracujte těsto.

Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.

Dejte vařit kousek těsta, abyste zjistili, zda drží pohromadě. Přidejte mouku/škrob, pokud je potřeba.

Halušky tvarujte za použití síta na halušky a vařte cca 5 minut (než vyplavou na povrch).

Uvařené halušky propláchněte vodou.

Tofu a cibuli nakrájejte na kostičky a na rostlinném oleji osmažte do zlatova.

Směsí ozdobte halušky, opepřete a můžete podávat.

Dle chuti můžete přidat vegan zakysanou smetanu či bryndzu.

Dobrou chuť!

Sdílet
2

Další recepty

27. 10. 2019

ROBI nudličky na houbách a smetaně (VEGAN)


Přečíst více
1. 3. 2020

Aloo gobi (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Houbová omáčka (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Singapurské rýžové nudle (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram