• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Jarní polévka (VEGETARIÁN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněPolévkyVegetariánskéZelenina


Potřebujete vitamínovou bombu? Pak jste na správném místě!

Ingredience:

4 porce:

  • 1/2 polévkové lžíce veganského másla
  • 2 polévkové lžíce krupice (dětské/hrubé mouky krupice)
  • 2 hrnky čerstvě natrhaných bylinek
  • Sůl
  • Zeleninový bujón
  • Vejce (domácí)

Postup přípravy:

Vyražte ven a nasbírejte si přírodní léky – kopřivu, natě pampelišky, petržel, libeček, medvědí česnek, sedmikrásky (libovolné jedlé bylinky).

Bylinky omyjte a nasekejte na drobno.

V hrnci rozpusťte veganské máslo.

Přidejte krupici.

Posmažte 3 minuty (na mírném ohni).

Přidejte nasekané bylinky.

Poduste a zalijte 1,5 l vody.

Přidejte zeleninový bujón (např. Tellofix Classic či Instantní zeleninová polévka bez tuku Nahrin).

Povařte 10-15 minut.

Vmíchejte vejce.

Polévku ozdobte sedmikráskami.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

2. 12. 2019

Dršťkovka z hlívy ústřičné (VEGAN)


Přečíst více
14. 4. 2020

Pečený dýňový krém (VEGAN)


Přečíst více
26. 3. 2020

Kaštanový krém (VEGAN)


Přečíst více
13. 10. 2020

Cuketové chlupaté knedlíky se zelím (VEGETARIÁN/VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram