• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Jarní polévka (VEGETARIÁN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněPolévkyVegetariánskéZelenina


Potřebujete vitamínovou bombu? Pak jste na správném místě!

Ingredience:

4 porce:

  • 1/2 polévkové lžíce veganského másla
  • 2 polévkové lžíce krupice (dětské/hrubé mouky krupice)
  • 2 hrnky čerstvě natrhaných bylinek
  • Sůl
  • Zeleninový bujón
  • Vejce (domácí)

Postup přípravy:

Vyražte ven a nasbírejte si přírodní léky – kopřivu, natě pampelišky, petržel, libeček, medvědí česnek, sedmikrásky (libovolné jedlé bylinky).

Bylinky omyjte a nasekejte na drobno.

V hrnci rozpusťte veganské máslo.

Přidejte krupici.

Posmažte 3 minuty (na mírném ohni).

Přidejte nasekané bylinky.

Poduste a zalijte 1,5 l vody.

Přidejte zeleninový bujón (např. Tellofix Classic či Instantní zeleninová polévka bez tuku Nahrin).

Povařte 10-15 minut.

Vmíchejte vejce.

Polévku ozdobte sedmikráskami.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

28. 10. 2019

Nekuřecí řízek s bramborovou kaší (VEGAN)


Přečíst více
2. 2. 2020

Dušená kapusta s bramborem (VEGAN)


Přečíst více
14. 10. 2020

Znojemská pečeně (VEGAN)


Přečíst více
1. 3. 2020

Aloo gobi (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram