• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Krémové těstoviny se špenátem (VEGAN)

Rubriky receptů: ItalskéTěstovinyVeganskéZelenina


Těstoviny, špenát, krémová omáčka… To je souznění obdivované mnoha z nás!

Ingredience:

1-2 porce

  • 2 plátky veganské uzené slaniny
  • 1/4 červené cibule
  • 3 polévkové lžíce listového špenátu (mraženého)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička worcesterské omáčky (veganské)
  • 2 polévkové lžíce krémové pomazánky (Lunter)
  • Mandlové mléko neslazené
  • 1/2 čajové lžičky limetové šťávy
  • 1 čajová lžička miso pasty z bílé rýže
  • Sůl
  • Pepř
  • Veganský parmazán
  • Olivový olej
  • Těstoviny

Postup přípravy:

Připravte si osolenou vodu s troškou olivového oleje a přiveďte k varu.

Dejte vařit těstoviny dle návodu (v tomto receptu použity špaldové špagety).

V pánvi na olivovém oleji osmahněte veganskou slaninu (např. Veggyness).

Přidejte na tenko nakrájenou cibuli. Restujte cca 2 minuty.

Přidejte rozmražený špenát a prolisovaný česnek.

Přidejte worcesterskou omáčku.

Přidejte krémovou pomazánku (Lunter). Podle potřeby zřeďte mandlovým mlékem či vodou z vařících se těstovin.

Přidejte miso.

Zakápněte limetou.

Na závěr osolte a opepřete a ozdobte veganským parmazánem (např. ParVeggio od GreenVie je výborný).

Hotovou omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami a vychutnejte si oběd či večeři!

Sdílet
0

Další recepty

14. 4. 2020

Pečený dýňový krém (VEGAN)


Přečíst více
18. 6. 2020

Pórkové těstoviny z jednoho hrnce (VEGAN)


Přečíst více
9. 12. 2019

Stroganoff (VEGAN)


Přečíst více
14. 11. 2019

Čočkové „boloňské“ špagety (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram