1-2 porce
Připravte si osolenou vodu s troškou olivového oleje a přiveďte k varu.
Dejte vařit těstoviny dle návodu (v tomto receptu použity špaldové špagety).
V pánvi na olivovém oleji osmahněte veganskou slaninu (např. Veggyness).
Přidejte na tenko nakrájenou cibuli. Restujte cca 2 minuty.
Přidejte rozmražený špenát a prolisovaný česnek.
Přidejte worcesterskou omáčku.
Přidejte krémovou pomazánku (Lunter). Podle potřeby zřeďte mandlovým mlékem či vodou z vařících se těstovin.
Přidejte miso.
Zakápněte limetou.
Na závěr osolte a opepřete a ozdobte veganským parmazánem (např. ParVeggio od GreenVie je výborný).
Hotovou omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami a vychutnejte si oběd či večeři!