• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Krémové těstoviny se špenátem (VEGAN)

Rubriky receptů: ItalskéTěstovinyVeganskéZelenina


Těstoviny, špenát, krémová omáčka… To je souznění obdivované mnoha z nás!

Ingredience:

1-2 porce

  • 2 plátky veganské uzené slaniny
  • 1/4 červené cibule
  • 3 polévkové lžíce listového špenátu (mraženého)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička worcesterské omáčky (veganské)
  • 2 polévkové lžíce krémové pomazánky (Lunter)
  • Mandlové mléko neslazené
  • 1/2 čajové lžičky limetové šťávy
  • 1 čajová lžička miso pasty z bílé rýže
  • Sůl
  • Pepř
  • Veganský parmazán
  • Olivový olej
  • Těstoviny

Postup přípravy:

Připravte si osolenou vodu s troškou olivového oleje a přiveďte k varu.

Dejte vařit těstoviny dle návodu (v tomto receptu použity špaldové špagety).

V pánvi na olivovém oleji osmahněte veganskou slaninu (např. Veggyness).

Přidejte na tenko nakrájenou cibuli. Restujte cca 2 minuty.

Přidejte rozmražený špenát a prolisovaný česnek.

Přidejte worcesterskou omáčku.

Přidejte krémovou pomazánku (Lunter). Podle potřeby zřeďte mandlovým mlékem či vodou z vařících se těstovin.

Přidejte miso.

Zakápněte limetou.

Na závěr osolte a opepřete a ozdobte veganským parmazánem (např. ParVeggio od GreenVie je výborný).

Hotovou omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami a vychutnejte si oběd či večeři!

Sdílet
1

Další recepty

9. 3. 2020

Květákové placičky (VEGATARIÁNSKÉ)


Přečíst více
16. 3. 2020

Houbové těstoviny (VEGAN)


Přečíst více
13. 1. 2020

Pikantní konjakové nudle (VEGAN)


Přečíst více
14. 10. 2019

Bezlepkové houstičky (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram