Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyVegetariánskéZelenina
Květák lze upravit na mnoho způsobů. Placičky však patří mezi naše nejoblíbenější. Nepřekombinované, jednoduché
a lahodné!
2 porce:
Květák rozeberte na menší růžičky a v osolené vodě uvařte do poloměkka.
Květák slijte a počkejte, až vychladne.
V míse květák vidličkou namačkejte.
Smíchejte s nastrouhaným uzeným sýrem (doporučuji Rizz rýS prouzený od Kytek k sežrání).
Přidejte vejce, mouku, kmín, osolte a opepřete.
3 lžíce mouky jsou spíše orientační mírou. Použijte jí tolik, aby těsto drželo pohromadě a aby z něj šly tvarovat placičky.
Z těsta tvarujte placičky a osmažte z obou stran na rostlinném oleji do zlatova.
Dobrou chuť!