• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Nekuřecí řízek s bramborovou kaší (VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyVeganské


Kdo občas nemá chuť na řízek s bramborovou kaší? Bohužel si nemohu připisovat zásluhy za řízek, protože ten jsem koupila, ale i tak si myslím, že je tento recept inspirace pro výborný oběd, minimálně co se týká objevování nových veganských produktů.

Ingredience:

  • Veganský nekuřecí řízek Gardein
  • Brambory
  • Veganské máslo
  • Neslazené mandlové mléko
  • 3 ks hub křemenáč
  • Pórek (cca 4 cm jeho délky)
  • 3 polévkové lžíce rostlinné smetany
  • 1 špetka mletého kmínu
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

Jako řízek jsem použila veganský nekuřecí burger od Gardein, který lze zakoupit na PURO shopu. Připravuji ho v troubě podle návodu výrobce. Alternativ kuřecích či jiných řízku na trhu najdete dostatek. Například značka VEGANZ stojí za zmínku.

Bramborovou kaši míchám s veganským máslem a neslazeným mandlovým mlékem od Alpro.

Jediný můj přínos v tomto receptu je houbová směs s pórkem, kterou jsem si k tomuto obědu připravila. Na čajovou lžičku másla jsem dala dusit 3 křemenáče nakrájené na kousky. Houby jsem osolila, opepřila a přidala jsem špetku drceného kmínu. Houby jsem dusila 15 minut, přidala jsem na kolečka nakrájený pórek (cca 4 cm jeho délky), dusila jsem dalších 5 minut a přidala jsem 3 polévkové lžíce rostlinné smetany.

Rychlovka. Můžete podávat!

Sdílet
0

Další recepty

8. 3. 2020

Rizoto s cuketou a sušenými rajčaty (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

ROBI plátky s houbami, kapary a smetanou (VEGAN)


Přečíst více
2. 9. 2020

Koprová polévka (VEGAN)


Přečíst více
19. 1. 2020

Bramborový kuba (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram