Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyVeganské
Kdo občas nemá chuť na řízek s bramborovou kaší? Bohužel si nemohu připisovat zásluhy za řízek, protože ten jsem koupila, ale i tak si myslím, že je tento recept inspirace pro výborný oběd, minimálně co se týká objevování nových veganských produktů.
Jako řízek jsem použila veganský nekuřecí burger od Gardein, který lze zakoupit na PURO shopu. Připravuji ho v troubě podle návodu výrobce. Alternativ kuřecích či jiných řízku na trhu najdete dostatek. Například značka VEGANZ stojí za zmínku.
Bramborovou kaši míchám s veganským máslem a neslazeným mandlovým mlékem od Alpro.
Jediný můj přínos v tomto receptu je houbová směs s pórkem, kterou jsem si k tomuto obědu připravila. Na čajovou lžičku másla jsem dala dusit 3 křemenáče nakrájené na kousky. Houby jsem osolila, opepřila a přidala jsem špetku drceného kmínu. Houby jsem dusila 15 minut, přidala jsem na kolečka nakrájený pórek (cca 4 cm jeho délky), dusila jsem dalších 5 minut a přidala jsem 3 polévkové lžíce rostlinné smetany.
Rychlovka. Můžete podávat!