• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Nekuřecí řízek s bramborovou kaší (VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyVeganské


Kdo občas nemá chuť na řízek s bramborovou kaší? Bohužel si nemohu připisovat zásluhy za řízek, protože ten jsem koupila, ale i tak si myslím, že je tento recept inspirace pro výborný oběd, minimálně co se týká objevování nových veganských produktů.

Ingredience:

  • Veganský nekuřecí řízek Gardein
  • Brambory
  • Veganské máslo
  • Neslazené mandlové mléko
  • 3 ks hub křemenáč
  • Pórek (cca 4 cm jeho délky)
  • 3 polévkové lžíce rostlinné smetany
  • 1 špetka mletého kmínu
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

Jako řízek jsem použila veganský nekuřecí burger od Gardein, který lze zakoupit na PURO shopu. Připravuji ho v troubě podle návodu výrobce. Alternativ kuřecích či jiných řízku na trhu najdete dostatek. Například značka VEGANZ stojí za zmínku.

Bramborovou kaši míchám s veganským máslem a neslazeným mandlovým mlékem od Alpro.

Jediný můj přínos v tomto receptu je houbová směs s pórkem, kterou jsem si k tomuto obědu připravila. Na čajovou lžičku másla jsem dala dusit 3 křemenáče nakrájené na kousky. Houby jsem osolila, opepřila a přidala jsem špetku drceného kmínu. Houby jsem dusila 15 minut, přidala jsem na kolečka nakrájený pórek (cca 4 cm jeho délky), dusila jsem dalších 5 minut a přidala jsem 3 polévkové lžíce rostlinné smetany.

Rychlovka. Můžete podávat!

Sdílet
0

Další recepty

14. 11. 2019

Čočkové „boloňské“ špagety (VEGAN)


Přečíst více
9. 3. 2020

Květákové placičky (VEGATARIÁNSKÉ)


Přečíst více
26. 6. 2020

Tvarůžková pomazánka (VEGETARIÁNSKÁ)


Přečíst více
8. 12. 2019

Asijské sušené tofu se zeleninou (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram