• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Sójová směs ve smetanové omáčce (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyHoubySójaVeganskéZelenina


Dietaření dnes odložme stranou a pojďme si vychutnat úžasnou smetanovou omáčku!

Ingredience:

2-3 porce:

  • 3 plné hrsti uvařených sójových nudliček
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 polévkové lžíce cukrové kukuřice
  • 3 polévkové lžíce pórku
  • 2 polévkové lžíce šupinovky
    ve slaném nálevu
  • 1 dcl zeleninového vývaru
  • 100 ml rostlinné smetany
  • 1/2 čajové lžičky worcesterské omáčky
  • 1/2 čajové lžičky sójové omáčky
  • Sůl
  • Pepř
  • Chilli (drcené)
  • Olivový olej
  • Čerstvá petržel
  • Chilli paprička (čerstvá)

Postup přípravy:

Sójové nudličky uvařte v zeleninovém vývaru.

V pánvi na olivovém oleji nechte zesklovatět polovinu cibule nakrájené na měsíčky.

Přidejte sójové nudličky.

Restujte 3-5 minut.

Přidejte druhou polovinu cibule.

Přidejte kukučici a nakrájený pórek.

Osolte, opepřete a přidejte nadrcené chilli dle chuti.

Restujte 3 minuty.

Přidejte šupinovku (či jiný druh hub). Houby vynechejte, pokud je nemáte rádi.

V hrníčku smíchejte zeleninový vývar, smetanu, worcesterskou omáčku a sójovou omáčku.

Přilijte do pánve.

Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek.

Na mírném ohni 5 minut provařte.

Ozdobte čerstvou petrželkou a na jemno nakrájenou chilli papričkou.

Jako přílohu doporučujeme dušenou rýži.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
1

Další recepty

30. 1. 2020

Müsli řez (VEGAN)


Přečíst více
23. 2. 2020

Čočková polévka (VEGAN)


Přečíst více
30. 1. 2020

Zapékané brambory (VEGETARIÁNSKÉ)


Přečíst více
24. 2. 2021

Zapečený lilek (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram