• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Sójová směs ve smetanové omáčce (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyHoubySójaVeganskéZelenina


Dietaření dnes odložme stranou a pojďme si vychutnat úžasnou smetanovou omáčku!

Ingredience:

2-3 porce:

  • 3 plné hrsti uvařených sójových nudliček
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 polévkové lžíce cukrové kukuřice
  • 3 polévkové lžíce pórku
  • 2 polévkové lžíce šupinovky
    ve slaném nálevu
  • 1 dcl zeleninového vývaru
  • 100 ml rostlinné smetany
  • 1/2 čajové lžičky worcesterské omáčky
  • 1/2 čajové lžičky sójové omáčky
  • Sůl
  • Pepř
  • Chilli (drcené)
  • Olivový olej
  • Čerstvá petržel
  • Chilli paprička (čerstvá)

Postup přípravy:

Sójové nudličky uvařte v zeleninovém vývaru.

V pánvi na olivovém oleji nechte zesklovatět polovinu cibule nakrájené na měsíčky.

Přidejte sójové nudličky.

Restujte 3-5 minut.

Přidejte druhou polovinu cibule.

Přidejte kukučici a nakrájený pórek.

Osolte, opepřete a přidejte nadrcené chilli dle chuti.

Restujte 3 minuty.

Přidejte šupinovku (či jiný druh hub). Houby vynechejte, pokud je nemáte rádi.

V hrníčku smíchejte zeleninový vývar, smetanu, worcesterskou omáčku a sójovou omáčku.

Přilijte do pánve.

Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek.

Na mírném ohni 5 minut provařte.

Ozdobte čerstvou petrželkou a na jemno nakrájenou chilli papričkou.

Jako přílohu doporučujeme dušenou rýži.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
1

Další recepty

27. 10. 2019

Restovaná rýže s tofu a zeleninou (VEGAN)


Přečíst více
9. 9. 2021

Halušky (VEGAN)


Přečíst více
23. 11. 2019

MAC N‘ CHEESE (VEGAN)


Přečíst více
30. 3. 2020

Chia Pudink (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram