• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Španělský ptáček (VEGAN / VEGETARIÁN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyROBIVeganskéVegetariánské


Oblíbené meníčkové jídlo trochu jinak… Pusťme se do toho!

Ingredience:

2 porce:

  • 2 ROBI plátky
  • Hořčice
  • Párek (vegan)
  • Vejce z domácího chovu
    (ve vegetariánské verzi)
  • Kyselá okurka
  • 2 cibule
  • 1 polévková lžíce mouky
    (z červené čočky)
  • Rostlinný olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

Plátky osolte a opepřete.

Potřete horčicí.

Poklaďte plátky cibule, párku a okurky.

Ve vegetariánské verzi můžete přidat uvařené domácí vejce.

Stočte plátky okraji k sobě a omotejte nití.

Do hrnce na olej dejte orestovat na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte závitky a duste.

Průběžně podlévejte vodou.

Duste až cibule ztmavne.

Závitky vyndejte.

Cibuli zaprašte moukou a zasmažte.

Podlijte vodou (cca 1 hrnkem), osolte a opepřete.

Vraťte závitky zpátky do hrnce.

Vařte 10 minut.

Podávejte s rýží.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

1. 4. 2020

Tofu rarášci (VEGAN)


Přečíst více
21. 3. 2020

Tatarák (VEGAN)


Přečíst více
26. 3. 2020

Kaštanový krém (VEGAN)


Přečíst více
1. 3. 2020

Aloo gobi (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram