• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Španělský ptáček (VEGAN / VEGETARIÁN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyROBIVeganskéVegetariánské


Oblíbené meníčkové jídlo trochu jinak… Pusťme se do toho!

Ingredience:

2 porce:

  • 2 ROBI plátky
  • Hořčice
  • Párek (vegan)
  • Vejce z domácího chovu
    (ve vegetariánské verzi)
  • Kyselá okurka
  • 2 cibule
  • 1 polévková lžíce mouky
    (z červené čočky)
  • Rostlinný olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

Plátky osolte a opepřete.

Potřete horčicí.

Poklaďte plátky cibule, párku a okurky.

Ve vegetariánské verzi můžete přidat uvařené domácí vejce.

Stočte plátky okraji k sobě a omotejte nití.

Do hrnce na olej dejte orestovat na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte závitky a duste.

Průběžně podlévejte vodou.

Duste až cibule ztmavne.

Závitky vyndejte.

Cibuli zaprašte moukou a zasmažte.

Podlijte vodou (cca 1 hrnkem), osolte a opepřete.

Vraťte závitky zpátky do hrnce.

Vařte 10 minut.

Podávejte s rýží.

Dobrou chuť!

Sdílet
1

Další recepty

15. 10. 2019

Gulášová polévka (VEGAN)


Přečíst více
12. 11. 2019

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím a vídeňskou cibulkou (VEGAN)


Přečíst více
24. 11. 2019

Rýžový papír á la slanina (VEGAN)


Přečíst více
28. 6. 2020

Cuketový krém (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram