• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Těstoviny z kouzelného hrnce (VEGAN)

Rubriky receptů: Beyond MeatHlavní chodyItalskéTěstovinyVeganskéZelenina


Tak jak to máme rádi! Jednoduché, rychlé a výtečné těstoviny, které uvaříte v jednom hrnci.

Ingredience:

4 porce:

Těstoviny:

  • 350 g těstovin (linguini, tagliatelle)
  • 1 konzerva loupaných krájených rajčat
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 čajové lžičky oregána
  • Čerstvá bazalka
  • 100 g baby špenátu
  • Beyond sausage
  • 4 a 1/2 hrnku zeleninového vývaru
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Ozdoba:

  • Rukola
  • Opražená dýňová semínka

Postup přípravy:

Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky, česnek na tenké plátky a cherry rajčata na čtvrtiny.

Do velkého hrnce nalijte vývar (či smíchejte vodu s Tellofix Classic/Instantní zeleninová polévka bez tuku Nahrin) a přidejte všechny suroviny vyjma špenátu, bazalky a beyond sausage.

Hrnec zakryjte pokličkou a přiveďte k varu.

Jakmile směs začne vařit, snižte plamen.

Vařte odkryté cca 8 minut.

Často promíchávejte.

Přidejte omyté listy špenátu a vařte další cca 2 minuty (do měkka).

Beyond sausage nakrájejte na kolečka a opečte na pánvi. Přidejte do směsi.

Vmíchejte bazalku.

Osolte a opepřete.

Dýňová semínka opražte na sucho v pánvi.

Hotové těstoviny ozdobte dýňovými semínky a rukolou.

Tip: Výborné těstoviny obohacené o beta glucan jsou k dostání v Havířově u restaurace Pasta Romana (online např. zde.)

Dobrou chuť!

 

 

Sdílet
0

Další recepty

30. 1. 2020

Zapékané brambory (VEGETARIÁNSKÉ)


Přečíst více
27. 10. 2019

Plněné papriky podle mojí babičky


Přečíst více
2. 7. 2020

Smažené nudle se zeleninou (VEGAN)


Přečíst více
8. 3. 2020

Bramborový krém (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram