• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Těstoviny z kouzelného hrnce (VEGAN)

Rubriky receptů: Beyond MeatHlavní chodyItalskéTěstovinyVeganskéZelenina


Tak jak to máme rádi! Jednoduché, rychlé a výtečné těstoviny, které uvaříte v jednom hrnci.

Ingredience:

4 porce:

Těstoviny:

  • 350 g těstovin (linguini, tagliatelle)
  • 1 konzerva loupaných krájených rajčat
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 čajové lžičky oregána
  • Čerstvá bazalka
  • 100 g baby špenátu
  • Beyond sausage
  • 4 a 1/2 hrnku zeleninového vývaru
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Ozdoba:

  • Rukola
  • Opražená dýňová semínka

Postup přípravy:

Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky, česnek na tenké plátky a cherry rajčata na čtvrtiny.

Do velkého hrnce nalijte vývar (či smíchejte vodu s Tellofix Classic/Instantní zeleninová polévka bez tuku Nahrin) a přidejte všechny suroviny vyjma špenátu, bazalky a beyond sausage.

Hrnec zakryjte pokličkou a přiveďte k varu.

Jakmile směs začne vařit, snižte plamen.

Vařte odkryté cca 8 minut.

Často promíchávejte.

Přidejte omyté listy špenátu a vařte další cca 2 minuty (do měkka).

Beyond sausage nakrájejte na kolečka a opečte na pánvi. Přidejte do směsi.

Vmíchejte bazalku.

Osolte a opepřete.

Dýňová semínka opražte na sucho v pánvi.

Hotové těstoviny ozdobte dýňovými semínky a rukolou.

Tip: Výborné těstoviny obohacené o beta glucan jsou k dostání v Havířově u restaurace Pasta Romana (online např. zde.)

Dobrou chuť!

 

 

Sdílet
0

Další recepty

9. 3. 2020

Květákové placičky (VEGATARIÁNSKÉ)


Přečíst více
13. 10. 2020

Cuketové chlupaté knedlíky se zelím (VEGETARIÁN/VEGAN)


Přečíst více
11. 1. 2020

Zeleninové rizoto s uzeným tofu (VEGAN)


Přečíst více
14. 10. 2019

Bramboro seitano zelo (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram