• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Zapečený lilek (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodySeitanSójaVeganskéZelenina


Což takhle dát si něco zdravého?

Ingredience:

2-3 porce:

  • 1 lilek
  • 145 g veganského gyrosu (Goody Foody)
  • 3/4 hrnku kuskusu
  • 0,5 červené cibule
  • 1 konzerva loupaných krájených rajčat
  • 50 ml rostlinné smetany
  • Mozarella (vegan)
  • Sůl
  • Pepř
  • Rostlinný olej na vymazání pekáče

Postup přípravy:

Lilek nakrájejte podélně na cca 0,5 cm plátky.

Plátky nasolte z obou stran a nechte 30 minut vypotit.

Kuskus uvařte dle návodu.

Na pánvi osmahněte veganský gyros. Přidejte rostlinný olej, pokud je potřeba.

Přidejte na proužky nakrájenou cibuli.

Promíchejte a restujte 5 minut.

Přidejte konzervu rajčat a smetanu.

Osolte a opepřete.

Smíchejte s uvařeným kuskusem.

Lilek osušte utěrkou.

Připravte si zapékací mísu a vymažte ji olejem.

Vrstvěte střídavě lilek a směs s gyrosem a kuskusem. Zakončete lilkem.

Ozdobte mozarellou.

Pečte na 170 °C cca 45 minut.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

26. 3. 2020

Kaštanové brownies (VEGAN)


Přečíst více
28. 4. 2020

Salát z čerstvé červené řepy (VEGAN)


Přečíst více
26. 3. 2020

Kaštanový krém (VEGAN)


Přečíst více
21. 3. 2020

Pirožky (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram