• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Zapečený lilek (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodySeitanSójaVeganskéZelenina


Což takhle dát si něco zdravého?

Ingredience:

2-3 porce:

  • 1 lilek
  • 145 g veganského gyrosu (Goody Foody)
  • 3/4 hrnku kuskusu
  • 0,5 červené cibule
  • 1 konzerva loupaných krájených rajčat
  • 50 ml rostlinné smetany
  • Mozarella (vegan)
  • Sůl
  • Pepř
  • Rostlinný olej na vymazání pekáče

Postup přípravy:

Lilek nakrájejte podélně na cca 0,5 cm plátky.

Plátky nasolte z obou stran a nechte 30 minut vypotit.

Kuskus uvařte dle návodu.

Na pánvi osmahněte veganský gyros. Přidejte rostlinný olej, pokud je potřeba.

Přidejte na proužky nakrájenou cibuli.

Promíchejte a restujte 5 minut.

Přidejte konzervu rajčat a smetanu.

Osolte a opepřete.

Smíchejte s uvařeným kuskusem.

Lilek osušte utěrkou.

Připravte si zapékací mísu a vymažte ji olejem.

Vrstvěte střídavě lilek a směs s gyrosem a kuskusem. Zakončete lilkem.

Ozdobte mozarellou.

Pečte na 170 °C cca 45 minut.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

28. 10. 2019

Nekuřecí řízek s bramborovou kaší (VEGAN)


Přečíst více
24. 2. 2020

Krémové těstoviny se špenátem (VEGAN)


Přečíst více
8. 12. 2019

Asijské sušené tofu se zeleninou (VEGAN)


Přečíst více
11. 1. 2020

Zapékané těstoviny v rajčatovo-kaparové omáčce (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram