• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Zapékané brambory (VEGETARIÁNSKÉ)

Rubriky receptů: Beyond MeatBramboryHlavní chodyVegetariánské


Prostě mňamka, kterou zvládne každý!

Ingredience:

4-5 porcí:

  • 2 kg brambor
  • 2 ks beyond burger (či jiná alternativa veganského mletého masa)
  • 2 ks veganského párku
  • 2 cibule
  • 6 vajec (domácích pokud možno)
  • Neslazené mandlové mléko
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Tellofix Classic (či jiná alternativa zeleninového ochucovadla)

Postup přípravy:

Brambory uvařte ve slupce do měkka a nechte je vychladnout.

Párky nakrájejte a opečte je v pánvi do zlatova.

Brambory oloupejte a nakrájejte je na cca 1cm široké plátky.

Plátky brambor budete klást po patrech do olivovým olejem vymazané zapékací mísy.

Vrstvu brambor posypejte částí rozmělněného Beyond Burgeru (či jiné alternativy mletého masa), parků a na tenké plátky nakrájené cibule.

Osolte, opepřete a přidejte Tellofix Classic či jinou alternativu zeleninového bujónu/ochucovadla.

Postup opakujte. Zakončete vrstvou brambor.

Na závěr zalijte rozšlehanými vejci s trochou neslazeného mandlového mléka. Tuto směs ochuťte Tellofix Classic.

Pečte v troubě předehřáté na 200 °C cca 30-40 minut dozlatova.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

1. 3. 2020

Aloo gobi (VEGAN)


Přečíst více
5. 8. 2020

Pak Choy Tofu (VEGAN)


Přečíst více
8. 5. 2020

Asijské knedlíčky (VEGETARIÁNSKÉ)


Přečíst více
21. 5. 2020

Gratinovaný chřest s tofu slaninou (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram