• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Znojemská pečeně (VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodySójaTofuVeganské


Dopřejte si výborný oběd!

Ingredience:

2 porce:

  • 8 ks sójových plátků
  • 400 ml zeleninového vývaru/bujónu
  • 100 ml láku z okurek
  • Uzené tofu (dle chuti)
  • 1 cibule
  • 2 polévkové lžíce mouky (fazolové)
  • Hraška na zahušťování
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 3 ks nakládaných okurek
  • 1 čajová lžička veganského másla
  • Sůl
  • Pepř
  • Rostlinný olej

Postup přípravy:

Sójové plátky uvařte v zeleninovém vývaru/bujónu (např. Tellofix Classic).

Uvařené plátky dejte stranou a nechte je vychladnout.

Vymačkejte z nich přebytečnou vodu.

Ponechte si potřebné množství vývaru, ve kterém jste vařili sójové plátky.

Přilijte k němu lák z okurek.

Sójové plátky osolte a opepřete.

V nižším hrnci rozpalte rostlinný olej a plátky opečte z obou stran.

Opečené plátky vyndejte z hrnce.

Do hrnce přidejte olej a orestujte na kostičky nakrájené uzené tofu a na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte mouku a míchejte do zhnědnutí.

Přidejte hořčici.

Zalijte vývarem s lákem.

Vařte pod poklicí 10 minut.

Vraťte do hrnce sójové plátky.

Přidejte hrašku rozmíchanou ve studené vodě (dle požadované hustoty omáčky).

Vařte dalších 15-20 minut.

Přidejte nakrájené okurky.

Stáhněte z ohně, přidejte máslo a nechte pod pokličkou alespoň 10 minut odpočívat.

Podávejte s vařenou rýží.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
0

Další recepty

27. 10. 2019

Jackfruitový „kuřecí“ popcorn (VEGAN)


Přečíst více
30. 1. 2020

Zapékané brambory (VEGETARIÁNSKÉ)


Přečíst více
8. 6. 2021

Orientální beluga čočka (VEGAN)


Přečíst více
19. 1. 2020

Bramborový kuba (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram