• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Znojemská pečeně (VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodySójaTofuVeganské


Dopřejte si výborný oběd!

Ingredience:

2 porce:

  • 8 ks sójových plátků
  • 400 ml zeleninového vývaru/bujónu
  • 100 ml láku z okurek
  • Uzené tofu (dle chuti)
  • 1 cibule
  • 2 polévkové lžíce mouky (fazolové)
  • Hraška na zahušťování
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 3 ks nakládaných okurek
  • 1 čajová lžička veganského másla
  • Sůl
  • Pepř
  • Rostlinný olej

Postup přípravy:

Sójové plátky uvařte v zeleninovém vývaru/bujónu (např. Tellofix Classic).

Uvařené plátky dejte stranou a nechte je vychladnout.

Vymačkejte z nich přebytečnou vodu.

Ponechte si potřebné množství vývaru, ve kterém jste vařili sójové plátky.

Přilijte k němu lák z okurek.

Sójové plátky osolte a opepřete.

V nižším hrnci rozpalte rostlinný olej a plátky opečte z obou stran.

Opečené plátky vyndejte z hrnce.

Do hrnce přidejte olej a orestujte na kostičky nakrájené uzené tofu a na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte mouku a míchejte do zhnědnutí.

Přidejte hořčici.

Zalijte vývarem s lákem.

Vařte pod poklicí 10 minut.

Vraťte do hrnce sójové plátky.

Přidejte hrašku rozmíchanou ve studené vodě (dle požadované hustoty omáčky).

Vařte dalších 15-20 minut.

Přidejte nakrájené okurky.

Stáhněte z ohně, přidejte máslo a nechte pod pokličkou alespoň 10 minut odpočívat.

Podávejte s vařenou rýží.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
1

Další recepty

8. 3. 2020

Bramborový krém (VEGAN)


Přečíst více
6. 4. 2020

Citronové těstoviny (VEGAN)


Přečíst více
13. 10. 2019

ROBI plátky na mrkvi a na cibulce (VEGAN)


Přečíst více
2. 9. 2020

Koprová polévka (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram