Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodySójaTofuVeganské
Dopřejte si výborný oběd!
2 porce:
Sójové plátky uvařte v zeleninovém vývaru/bujónu (např. Tellofix Classic).
Uvařené plátky dejte stranou a nechte je vychladnout.
Vymačkejte z nich přebytečnou vodu.
Ponechte si potřebné množství vývaru, ve kterém jste vařili sójové plátky.
Přilijte k němu lák z okurek.
Sójové plátky osolte a opepřete.
V nižším hrnci rozpalte rostlinný olej a plátky opečte z obou stran.
Opečené plátky vyndejte z hrnce.
Do hrnce přidejte olej a orestujte na kostičky nakrájené uzené tofu a na drobno nakrájenou cibuli.
Přidejte mouku a míchejte do zhnědnutí.
Přidejte hořčici.
Zalijte vývarem s lákem.
Vařte pod poklicí 10 minut.
Vraťte do hrnce sójové plátky.
Přidejte hrašku rozmíchanou ve studené vodě (dle požadované hustoty omáčky).
Vařte dalších 15-20 minut.
Přidejte nakrájené okurky.
Stáhněte z ohně, přidejte máslo a nechte pod pokličkou alespoň 10 minut odpočívat.
Podávejte s vařenou rýží.
Dobrou chuť!