Rubriky receptů: AsijskéHlavní chodyRýžeVeganské
Pokud jste fanoušci kokosového mléka a arašídového másla, bude tento recept přesně pro Vás. A co je hlavní,
je to rychlovka.
Omáčka:
„Maso“:
Jako první jsem začala s přípravou jasmínové rýže. Není to nic složitého, rýži párkrát propláchnete, abyste ji zbavili nečistot, přidáte jednou tolik vody a vaříte v hranci s pokličkou cca 15 minut. Následně hrnec odstavíte, pod pokličku umístíte utěrku a necháte pár minut dojít.
Rýže se vaří, je čas pustit se do zeleniny.
Nakrájela jsem si ½ mrkve, 2 hnědé žampióny, malý trs hub shimeji, hrst císařského hrášku, 1 růžičku brokolice,
1 růžičku květáku a ½ menší cukety.
Do vyšší pánve jsem přidala cca ¼ konzervy kokosového mléka (ráda používám Rapunzel Bio Kokosové mléko, protože v něm není nic víc, než kokos a voda) a 1 a ½ polévkové lžíce arašídového másla (doporučuji dívat se na složení, protože spousta arašídových másel obsahuje mnohem více složek
než arašídy).
Arašídové máslo jsem vmíchala do kokosového mléka a až se vše spojilo, dolila jsem zbytek konzervy kokosového mléka a přidala 2 čajové lžičky Tamari sójové omáčky a 1 čajovou lžičku Shiro Miso pasty bílá rýže.
Jakmile se vše provařilo, přidala jsem zeleninu a povařila cca 5 minut. Pokud potřebujete, omáčku
si doslote nebo přidejte více Tamari.
Většinou se tento typ zeleninových omáček doplňuje masem. Proto jsem si pár veganských kuřecích kousků od Vegetarian Butcher (mimochodem, jsou velmi dobré, k dostání na PURO shopu) smíchala s trochou Tamari a špetkou kurkumy a osmažila na olivovém oleji.
Během 20 minut máte komplet hotovo. Doboru chuť!