• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Zelenina v kokosovo arašídové omáčce (VEGAN)

Rubriky receptů: AsijskéHlavní chodyRýžeVeganské


Pokud jste fanoušci kokosového mléka a arašídového másla, bude tento recept přesně pro Vás. A co je hlavní,
je to rychlovka.

Ingredience:

Omáčka:

  • ½ mrkve
  • 2 hnědé žampióny
  • Trs hub shimeji
  • Hrst císařského hrášku
  • 1 růžička brokolice
  • 1 růžička květáku
  • ½ menší cukety
  • 1 konzerva kokosového mléka
  • 1 a ½ polévkové lžíce burákového másla
  • 2 čajové lžičky Tamari sójové omáčky
  • 1 čajová lžička Shiro Miso pasta bílá rýže
  • Sůl
  • Jasmínová rýže

 „Maso“:

  • Veganské kuřecí kousky Vegetarian Butcher
  • 1 špetka kurkumy
  • Tamari sójová omáčka

Postup přípravy:

Jako první jsem začala s přípravou jasmínové rýže. Není to nic složitého, rýži párkrát propláchnete, abyste ji zbavili nečistot, přidáte jednou tolik vody a vaříte v hranci s pokličkou cca 15 minut. Následně hrnec odstavíte, pod pokličku umístíte utěrku a necháte pár minut dojít.

Rýže se vaří, je čas pustit se do zeleniny.

Nakrájela jsem si ½ mrkve, 2 hnědé žampióny, malý trs hub shimeji, hrst císařského hrášku, 1 růžičku brokolice,
1 růžičku květáku a ½ menší cukety.

Do vyšší pánve jsem přidala cca ¼ konzervy kokosového mléka (ráda používám Rapunzel Bio Kokosové mléko, protože v něm není nic víc, než kokos a voda) a 1 a ½ polévkové lžíce arašídového másla (doporučuji dívat se na složení, protože spousta arašídových másel obsahuje mnohem více složek
než arašídy).

Arašídové máslo jsem vmíchala do kokosového mléka a až se vše spojilo, dolila jsem zbytek konzervy kokosového mléka a přidala 2 čajové lžičky Tamari sójové omáčky a 1 čajovou lžičku Shiro Miso pasty bílá rýže.

Jakmile se vše provařilo, přidala jsem zeleninu a povařila cca 5 minut. Pokud potřebujete, omáčku
si doslote nebo přidejte více Tamari.

Většinou se tento typ zeleninových omáček doplňuje masem. Proto jsem si pár veganských kuřecích kousků od Vegetarian Butcher (mimochodem, jsou velmi dobré, k dostání na PURO shopu) smíchala s trochou Tamari a špetkou kurkumy a osmažila na olivovém oleji.

Během 20 minut máte komplet hotovo. Doboru chuť!

Sdílet
0

Další recepty

26. 3. 2020

Kaštanový krém (VEGAN)


Přečíst více
28. 10. 2019

Nekuřecí řízek s bramborovou kaší (VEGAN)


Přečíst více
12. 10. 2019

Jarní závitky z trouby (VEGAN)


Přečíst více
6. 4. 2020

Citronové těstoviny (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram